maanantai 15. kesäkuuta 2015

Missä kesä?

Mihin ihmeeseen aika oikein rientää? Yritetäänpä jällen kerran päästä tilanteen tasalle. Mitä meille oikein kuuluu?



Kesäkuun ensimmäinen viikonloppu oli näyttelyviikonloppu, kuinkas muuten. Lauantaina oli whippettien erikoisnäyttely ja sunnuntaina suuntasimme Riihimäelle kaikkien rotujen näyttelyyn. Kuvia näyttelyistä ei siunaantunut, joten tulokset lyhyesti tässä:

6.6. Mustiala, whippettien erikoisnäyttely
tuomari Eva Ekstam, Uusi-Seelanti
"Strong 11 month old bitch. Nice neck into shoulder. Good depth of chest. Wellset low hocks. Slightly soft in appearance and in movement."
EH 


7.6. Riihimäki KR
tuomari Zoran Brankovic, Serbia
"Good format, medium strong. Typical head, elegant neck. Good profile lines. Good tailset, bit loose in elbows, bit soft pasterns. Typical coat, color & temperament"
ERI2



Näyttelyjuttujen lisäksi ollaan tietysti treenailtu myös agilitya. Uusimpana tuttavuutena keinu, joka Taimin mielestä on vielä vähän epäilyttävä. Välillä Taimi näyttää jopa siltä, että haluaisi loikata alas kun ohjaaja varovasti laskee keinun toisen pään maahan, mutta riittävästi nakkia naamaan, niin koira pysyy keinun matkassa. Pussi on toinen, josta Taimi ei vielä ole oikein syttynyt. NIin kauan kuin pussia pidetään hieman ylhäällä, se kipittää reippaasti läpi, mutta heti jos koko pussi on maassa, ei sen läpi voi juosta. Tätä on onneksi aikaa treenailla, eiköhän se vauhti ja uskallus syöksyä pussiin sieltä vielä löydy. Seuraavat pari kertaa meiltä jääkin agilityssa välistä, ja jos hyvin - vai huonosti? - käy, niin Taimi saattaa vaikka aloittaa juoksunsa samaan syssyyn. Saa nähdä koska päästään taas takaisin agilityn pariin, toivottavasti pian!



Viime viikonloppuna hypättiin autoon ja huristeltiin Jyväskylään, jossa päämääränä Koirakoulu Taitavat Tassut ja siellä Gerard O'Shean näyttelyhandlingseminaari. Kaksipäiväinen kurssi oli antoisa ja myös rankka, ja jo näin lyhyessäkin ajassa kehitystä oli havaittavissa. Kurssilta käteen tarttui neljän viikon treeniohjelma, joka on tarkoitus ottaa käsittelyyn myöhemmin kesällä. Itse kurssiakin voisin käsitellä blogissa vielä oman postauksen verran, kunhan ehdin vähän jäsennellä ajatuksiani. Juhannuksen jälkeen käymme vielä pyörähtämässä Karjaalla näyttelyssä, minkä jälkeen pidämme taukoa ainakin heinäkuun, saa nähdä missä vaiheessa elokuuta palaillaan taas kehiin. Viimeistään lähinäyttelyssä eli Janakkala KV:ssa 30.8., mutta luultavasti jo aiemmin. :)



Kuvituskuvina Taimin kauneuden salaisuus - kissankakkaa sisäisesti ja ulkoisesti nautittuna - sekä 11 kk pönötys Jyväskylänreissulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti